Busongeluk nabij Bangkok: 22 kinderen en 3 leerkrachten omgekomen

Een bus met tientallen basisschoolkinderen is dinsdag net buiten de Thaise hoofdstad Bangkok in brand gevlogen, waarbij 22 kinderen en 3 leerkrachten zijn omgekomen. Het tragische incident vond plaats rond 12.30 uur lokale tijd toen de bus, die kleuters, basisschoolleerlingen en leraren naar een excursie bracht, vlam vatte.

In totaal waren er 44 mensen aan boord van de bus, waaronder 38 kinderen in de leeftijd van 13-15 jaar en 6 leerkrachten. Slechts 19 personen, waaronder 3 leerkrachten en 16 leerlingen, konden de bus levend verlaten. De Thaise minister van Transport, Suriya Juangroongruangkit, bevestigde dat in de bus zeker tien lichamen zijn gevonden, terwijl vele anderen nog steeds vermist worden. Hij benadrukte dat de meerderheid van de slachtoffers kleuters waren.

De touringcar, die werd aangedreven door gas, bleek bijzonder brandgevoelig. “Dit is een zeer tragisch incident,” zei de minister. “We moeten de veiligheid van dit soort voertuigen herzien en mogelijk het gebruik van gas in bussen verbieden vanwege het hoge risico.”

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, en de brand is inmiddels geblust. Het ministerie van Transport overweegt nu strikte maatregelen om de veiligheid van passagiers te verbeteren.

Image by Markus Winkler from Pixabay

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *