donderdag, september 19, 2024
HomeHeadlineNederlandse man en piloot omgekomen bij vliegtuigongeluk in Malawi

Nederlandse man en piloot omgekomen bij vliegtuigongeluk in Malawi

Een Nederlandse vrouw heeft dinsdag als enige een vliegtuigcrash in Malawi overleefd. De andere inzittenden, een 29-jarige Nederlandse man en de 50-jarige piloot uit Zimbabwe, zijn bij het ongeval om het leven gekomen.

Dit is bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het vliegtuig, een Cessna 210, stortte neer in het Lake Malawi. De vrouw, die volgens lokale media 22 jaar oud is, werd door vissers uit het meer gered en in een lokaal ziekenhuis behandeld voor lichte verwondingen. Haar toestand is stabiel, en ze is buiten levensgevaar. De 29-jarige Nederlandse man woonde volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in het buitenland. De families van beide Nederlanders worden ondersteund door het ministerie.

Het vliegtuig, dat plaats bood aan maximaal zes personen, was onderweg van Nkhotakota naar Makhanga in het zuiden van Malawi. Volgens lokale berichten werd de piloot mogelijk onwel tijdens de vlucht. Lake Malawi, het op twee na grootste meer van Afrika, heeft een lengte van ongeveer 580 kilometer, wat meer dan de helft van de lengte van het land beslaat.

Het ministerie meldt dat het wrak niet ver van de oever is gevonden en dat het zo snel mogelijk geborgen zal worden.

Afbeelding van Graham Hobster via Pixabay

Meer nieuws