vrijdag, september 20, 2024
HomeHeadline65-jarige man uit Hoorn overleden tijdens wielrennen

65-jarige man uit Hoorn overleden tijdens wielrennen

Maandagochtend 12 augustus heeft zich een ernstig ongeval voorgedaan op de kruising van de Burgerweg en de Polderweg, net buiten Hippolytushoef (Noord-Holland). Twee wielrenners kwamen in botsing met een pick-uptruck, waarbij een 65-jarige man uit Hoorn om het leven kwam. Het incident vond plaats rond 11.00 uur toen de wielrenners vanuit de Polderweg de Burgerweg opreden en in aanraking kwamen met de truck.

Omstanders boden direct eerste hulp terwijl hulpdiensten, waaronder meerdere ambulances, politie-eenheden en een traumahelikopter uit Amsterdam, snel ter plaatse kwamen. Ondanks reanimatiepogingen overleed één van de fietsers ter plekke aan zijn verwondingen. De andere wielrenner werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De bestuurder van de pick-uptruck is volgens de standaardprocedure naar het politiebureau gebracht. Uit het onderzoek is al gebleken dat de bestuurder niet onder invloed was ten tijde van de botsing.

Meer nieuws