Nederlander overleden na afgaan explosief in Duitsland

Bij een incident op straat in het Duitse Solingen is dinsdag een 17-jarige Nederlander omgekomen nadat hij buiten een flesje liet vallen, wat resulteerde in een explosie volgens de politie. Het slachtoffer wordt ook beschouwd als verdachte in de zaak. Volgens de Duitse zender WDR vatte de jongen vlam, schreeuwde om hulp en zocht uiteindelijk toevlucht in een café, waar hij later in een kliniek aan zijn verwondingen overleed.

Vrijdag heeft de politie zijn identiteit bekendgemaakt, waarbij nu ook de Nederlandse autoriteiten betrokken zijn. Door de explosie sprongen meerdere ramen in de drukke straat. Vier mensen, waaronder een 7-jarig meisje, raakten lichtgewond. De openbaar aanklager heeft tegenover de Frankfurter Allgemeine verklaard dat de reden voor de aanwezigheid van de jongen in Solingen, in de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen, onduidelijk is.

Hij was niet bekend bij de Duitse politie en het type vloeistof in het flesje is nog niet vastgesteld.Het motief van de Nederlandse tiener wordt onderzocht.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *