donderdag, september 19, 2024
HomeHeadlineVerwarde man overleden na aanhouding in Wijchen

Verwarde man overleden na aanhouding in Wijchen

Wijchen – Op zondagochtend omstreeks 2.43 uur ontving de politie een melding over een verwarde man die rondliep in de Saltshof in Wijchen. Ter plaatse troffen de agenten een 46-jarige man aan die verward gedrag vertoonde en op een gegeven moment probeerde weg te rennen, terwijl de politie hem juist wilde helpen.

De man was onhandelbaar, waardoor de agenten genoodzaakt waren hem in handboeien te slaan om de situatie onder controle te houden totdat de ambulance arriveerde.

Bij de aankomst van de ambulance werd de zorg voor de man overgedragen aan de ambulancemedewerkers. Helaas werd de man tijdens het vervoer in de ambulance zo onwel dat hij moest worden gereanimeerd. Ondanks de inspanningen mocht dit niet baten en overleed de man.

De Rijksrecherche onderzoekt of het handelen van de politiemedewerkers heeft bijgedragen aan het overlijden van de man. Om het onderzoek niet te verstoren of te beïnvloeden doet de politie geen inhoudelijke uitspraken over het incident totdat de onderzoeksresultaten bekend zijn.

Meer nieuws